Search found 83 matches

by kd2pm
Fri Dec 18, 2020 3:45 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: OS2 unicast key exchange timeouts still happening
Replies: 3
Views: 817

Re: OS2 unicast key exchange timeouts still happening

Its been a year and I still seem to have the same issue. But I figured that perhaps someone else has some sort of idea why this may be happening. I am using a Mikrotik router, its 2.4 is set to 20mhz on ch 11 using "N" only and the OS2 is <1m away from the access point. Group key update is...
by kd2pm
Thu Dec 17, 2020 1:32 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Connector authentication failed
Replies: 3
Views: 261

Re: Connector authentication failed

Having security off will definitely not work anymore. Best to follow the links to get your selfcare set up with an access password for your hotspot. Then add that same password to the OS2 and you should be in business.
by kd2pm
Wed Nov 25, 2020 5:57 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Openspot2 webpage
Replies: 18
Views: 1996

Re: Openspot2 webpage

Be VERY mindful of that approach. I did the same thing with my OS2 and my AT&T phone. AT&T does not differentiate voice packets from data packets and hence...there is no QOS on their network to make sure that your voice packets get priority through the network so expect dropouts here and the...
by kd2pm
Fri Jul 17, 2020 2:13 am
Forum: Troubleshooting
Topic: DMR: disconnecting from Talkgroups on Brandmeister
Replies: 2
Views: 470

Re: DMR: disconnecting from Talkgroups on Brandmeister

Good idea to TG4000 from the radio before going to the next TG you want to talk on. Or just do it from the OS2 web gui.
by kd2pm
Sat Jun 20, 2020 9:46 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: DMR calls received, no audio.
Replies: 7
Views: 1152

Re: DMR calls received, no audio.

Sometimes people just key up for no reason, others key up if they are on a repeater that has that TG as a PTT TG and not static.
by kd2pm
Wed Jun 10, 2020 11:14 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Web page loading issues
Replies: 11
Views: 1766

Re: Web page loading issues

Also try another browser other than IE. The OS2 does not care much for it. I use Brave, FF or Chrome and it works. Sometimes a page refresh wakes it up too.
by kd2pm
Thu Jun 04, 2020 2:16 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Time sync
Replies: 5
Views: 840

Re: Time sync

Hmmm, if you have the proper NTP server name and valid DNS addresses...other than the gateway address (which I believe must be your router), your OS2 should be on the internet just fine and your OS2 should get time and hitting the sync now should work.
by kd2pm
Thu Jun 04, 2020 12:43 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Time sync
Replies: 5
Views: 840

Re: Time sync

If you go to the OS2 settings tab you can do a manual sync. I use us.pool.ntp.org and it works fine. If it cant resolve the URL then I would suspect you may not have the proper DNS server listed in the OS2 as well. Do you have your DNS set to something like 8.8.8.8??

os2_ntp.jpg
by kd2pm
Mon Jun 01, 2020 10:55 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Local time stamps on logs but syslog is UTC, can that be changed
Replies: 2
Views: 519

Re: Local time stamps on logs but syslog is UTC, can that be changed

Makes it somewhat confusing to see UTC from the OS2 and the rest of my devices show local time.

Will have to make do with that small inconvenience. Would be nice to see an option in a future release to allow the user to decide though
by kd2pm
Sat May 30, 2020 2:22 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Local time stamps on logs but syslog is UTC, can that be changed
Replies: 2
Views: 519

Local time stamps on logs but syslog is UTC, can that be changed

The OS2 local logs show EDT as they should and the time is properly set via NTP So why is my syslog server showing EDT+4 (UTC) timestamps? I dont see a way to change what the OS2 sends to the server as far as timestamping goes BTW all my other logs from my routers and raspberry pi's show local time ...