Spawn WiFi networks across all profiles

Post Reply
User avatar
WB5JJJ
Posts: 79
Joined: Sun Dec 04, 2016 8:06 pm

Spawn WiFi networks across all profiles

Post by WB5JJJ » Thu Nov 01, 2018 2:48 pm

I had 3 WiFi networks configured in the OS2 under v14 and they all worked fine even after a reboot or two. This morning after upgrading to v15, only the 1st one is still listed as that was the primary WiFi it uses in the house, the other two are gone. I never noticed it, but apparently the WiFi Networks are not a global thing, but attached to each profile and after some reboots, the "default" profile is recalled. The default, or Profile 1, is not what I use most of the time and my WiFi networks were originally defined in Profile 2.

I know you can copy the profiles across, but it would be great to have a check box or something to have the defined default profile WiFi networks copied to all profiles. Then you could delete or add individual WiFi networks as necessary to specific profiles, but the main ones would not need to be reentered.
George Cotton, WB5JJJ
Russellville, Arkansas USA

User avatar
HA2NON
SharkRF team
SharkRF team
Posts: 3439
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:33 pm
Contact:

Re: Spawn WiFi networks across all profiles

Post by HA2NON » Thu Nov 01, 2018 3:51 pm

Good idea, thanks!
Norbert "Nonoo" Varga, HA2NON
SharkRF Team

User avatar
WB5JJJ
Posts: 79
Joined: Sun Dec 04, 2016 8:06 pm

Re: Spawn WiFi networks across all profiles

Post by WB5JJJ » Sat Nov 03, 2018 3:08 pm

This just happened. I had manually entered 3 WiFi networks into each profile. When I tried to change to a new profile to test it, there was no connection to the 1st WiFi. The other 2 are not nearby. Tracked it down to a miss typed password in the server profile. Was correct in the other profiles. I have created a text file with all the WiFi info for the sites I use, so chances of errors are reduced. Since the "show password" allows one to see the password, why even block it out to begin with?

I've seen a couple comments about manually entering the WiFi info across to other profiles, so a "cloning" or copy to select profiles feature might have 1) put the bad password above in all profiles, or 2) allowed me to successfully check a single profile and then copy the WiFi info across to other profiles. Plus this feature will allow changes/additions to be reflected across all profiles of needed.

I've noticed that more WiFi settings seems to be a common thread in some discussions, especially for those that travel for work or pleasure to repeat locations.
George Cotton, WB5JJJ
Russellville, Arkansas USA

Post Reply