Page 2 of 2

Re: Wires-X with Openspot 2

Posted: Tue Dec 25, 2018 11:36 am
by EdAtlanta
Agreed with what W5GIF said.

Good job guys.

Re: Wires-X with Openspot 2

Posted: Thu Dec 27, 2018 4:36 pm
by PY4CK
+ 1

Great product, great support.

Re: Wires-X with Openspot 2

Posted: Fri Apr 26, 2019 2:04 pm
by ryanfu
Now that Yaesu does NOT require the HRI-200 in order to establish a WIRES-X node, will SharkRF be able to add full WIRES-X functionality to the OpenSpot2?

Re: Wires-X with Openspot 2

Posted: Sat May 04, 2019 3:23 pm
by vocoder
ryanfu wrote: Fri Apr 26, 2019 2:04 pm Now that Yaesu does NOT require the HRI-200 in order to establish a WIRES-X node, will SharkRF be able to add full WIRES-X functionality to the OpenSpot2?
What do you mean by "will SharkRF be able to add full WIRES-X functionality to the OpenSpot2"? An HRI-200 is still required if you're linking a repeater into the WIRES-X network. An HRI-200 is also required if you want to establish a room on the WIRES-X network.

Re: Wires-X with Openspot 2

Posted: Mon May 20, 2019 7:58 pm
by ryanfu
What I mean is that Yaesu does NOT require an HRI-200. I have a fully functional WIRES-X node up at my QTH using nothing but a C4FM transceiver connected directly to a computer.

The OpenSpot2 is a C4FM transceiver connected to an onboard computer.

An HRI-200 is still required to HOST a WIRES-X room, but not to connect.

Re: Wires-X with Openspot 2

Posted: Wed May 29, 2019 12:20 pm
by N4BKR
The wiresX system is a Yaesu system. Yaesu doesn't permit cross linking from hotspots to the system directly, although some people have bridged their wiresX rooms to ysf/fcs reflectors.

YSF and FCS are part of a different system. While there is wiresX functionality in the openspot2, it does not connect to the Yaesu wiresX system. Instead, it connects to the YSF or FCS systems. They are on different networks.

There's plenty of traffic on the YSF and FCS systems. Two rooms that are connected to the wiresX system are America Link and America RC. Others, like ohio link and MN WIz are also connected, but don't have the traffic that the first two have.

Re: Wires-X with Openspot 2

Posted: Sat Oct 17, 2020 12:39 pm
by Dfb8085
So I am beating my head against the wall trying to get wires x button to work on Openspot 1 ? My bad I suppose for not knowing its model dependent. Thanks for pointing that out. I don't suppose the openspot 2 is still available except on used market maybe

Ferrell
ke4qdc

Re: Wires-X with Openspot 2

Posted: Sat Oct 17, 2020 12:44 pm
by Dfb8085
N4KBR, I am confused. I can only find one server that I can connect to using the wires x button. It is xlc204. I have connector set to ysf and modem to cfdm . Once I make connection to xlc204 that as far as I can make it go. Wonder if you can shed some light on this and what I'm doing wrong. We can take this offline if you want to email me at ke4qdc at gmail dot com