yaesu radio id displayed on openspot

Post Reply
VK2NN
Posts: 1
Joined: Sat Sep 23, 2017 1:07 am

yaesu radio id displayed on openspot

Post by VK2NN »

Hi team,

I have a ftm-100 and i get this number displayed *****F5jQz and send out to the the other operators i know it is the radio id how can i get rid of it in the settings,i have seen it before answered but cannot find it in the posts ,could you pin point me to the right direction ?

73

Peter VK2NN
User avatar
HA2NON
SharkRF team
SharkRF team
Posts: 5386
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:33 pm
Contact:

Re: yaesu radio id displayed on openspot

Post by HA2NON »

Your Yaesu radio puts it's ID in the destination callsign. You can't change this behavior.
Norbert Varga, HA2NON
SharkRF Team
yo2loj
Posts: 27
Joined: Mon May 08, 2017 9:40 am

Re: yaesu radio id displayed on openspot

Post by yo2loj »

YSF software replaces the radio ID with ALL if the DG is 0 or 1.
Wouldn't a similar thing be useful?
User avatar
HA2NON
SharkRF team
SharkRF team
Posts: 5386
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:33 pm
Contact:

Re: yaesu radio id displayed on openspot

Post by HA2NON »

That's just what you see in the software. Callsigns in RF frames won't be replaced with ALL.
Norbert Varga, HA2NON
SharkRF Team
yo2loj
Posts: 27
Joined: Mon May 08, 2017 9:40 am

Re: yaesu radio id displayed on openspot

Post by yo2loj »

Not on RF, but it gets replaced on the network. This is a nice way to see on a reflector what hams are using, OpenSpot or devices using YSF Gateway :D
If I remember correctly, even old Yaesu transceiver firmwares did this, at least on FT1D.
Post Reply