Page 1 of 1

yaesu radio id displayed on openspot

Posted: Tue Feb 26, 2019 3:34 am
by VK2NN
Hi team,

I have a ftm-100 and i get this number displayed *****F5jQz and send out to the the other operators i know it is the radio id how can i get rid of it in the settings,i have seen it before answered but cannot find it in the posts ,could you pin point me to the right direction ?

73

Peter VK2NN

Re: yaesu radio id displayed on openspot

Posted: Tue Feb 26, 2019 7:54 am
by HA2NON
Your Yaesu radio puts it's ID in the destination callsign. You can't change this behavior.

Re: yaesu radio id displayed on openspot

Posted: Fri Mar 01, 2019 6:19 pm
by yo2loj
YSF software replaces the radio ID with ALL if the DG is 0 or 1.
Wouldn't a similar thing be useful?

Re: yaesu radio id displayed on openspot

Posted: Sat Mar 02, 2019 9:06 am
by HA2NON
That's just what you see in the software. Callsigns in RF frames won't be replaced with ALL.

Re: yaesu radio id displayed on openspot

Posted: Sat Mar 02, 2019 7:55 pm
by yo2loj
Not on RF, but it gets replaced on the network. This is a nice way to see on a reflector what hams are using, OpenSpot or devices using YSF Gateway :D
If I remember correctly, even old Yaesu transceiver firmwares did this, at least on FT1D.