Ethernet to router drops when TXing

Post Reply
KJ4PV
Posts: 3
Joined: Tue Mar 13, 2018 12:48 pm

Ethernet to router drops when TXing

Post by KJ4PV » Tue Mar 13, 2018 1:03 pm

I can connect by changing reflector on DSTAR page. If I disconnect from USB port and lose power while connecting to DC adaptor connection will be lost and not return.

If I stay connect to PC I can hear traffic on radio, but connection lost as soon as TX.

I put the openspot in the gateway dmz, and that's not helping.

User avatar
HA2NON
SharkRF team
SharkRF team
Posts: 2820
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:33 pm
Contact:

Re: Ethernet to router drops when TXing

Post by HA2NON » Tue Mar 13, 2018 1:38 pm

Please post a screenshot of your D-STAR connector settings.
Norbert "Nonoo" Varga, HA2NON
SharkRF Team

KJ4PV
Posts: 3
Joined: Tue Mar 13, 2018 12:48 pm

Re: Ethernet to router drops when TXing

Post by KJ4PV » Tue Mar 13, 2018 3:15 pm

I couldn't get a screen shot to paste in here. So copied the text.

Connectors
Active connector:
REF/XRF (DPlus/DExtra)
Edit connector:

Switch to selected
General settings
Change to null after last RX call (sec, 0 to disable):

0
Save
D-STAR/REF/XRF (DPlus/DExtra)
Modem receive frequency (MHz):

436.075000
Modem transmit frequency (MHz):

436.075000
List:
Reflectors Gateways
Server:

Module:

Server address:

REF024.db.sharkrf.com
Port:

20001
Add server Remove
CCS port:

30062
Callsign:

KJ4PV
Local module:

D
Reflector/gateway ID:

REF024
Remote module:

C
RX timeout (sec):

30
Save
10.0.0.98 www.sharkrf.com

KJ4PV
Posts: 3
Joined: Tue Mar 13, 2018 12:48 pm

Re: Ethernet to router drops when TXing

Post by KJ4PV » Tue Mar 13, 2018 7:01 pm

If I set the reflector to the reflector call in the radio and don't try to change it from the radio it works.

User avatar
HA2NON
SharkRF team
SharkRF team
Posts: 2820
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:33 pm
Contact:

Re: Ethernet to router drops when TXing

Post by HA2NON » Wed Mar 14, 2018 12:31 pm

Your settings look correct, however, your D-STAR registration is not OK. Please see this page: https://wb1gof.dstargateway.org/cgi-bin ... sign=kj4pv
That's why the server drops the connection when you try to TX (it's not an issue with your openSPOT).
Please fix your D-STAR registration until the registration check page says "Registration OK" with a green color.
Norbert "Nonoo" Varga, HA2NON
SharkRF Team

Post Reply