Audio across TG's

Post Reply
pdaustin
Posts: 3
Joined: Mon Jun 10, 2019 1:32 pm

Audio across TG's

Post by pdaustin » Mon Jun 10, 2019 2:27 pm

Hello everyone,

I have just setup my Openspot2 with my Alinco DJ-MD5T and both are working beautifully. Once thing I did run across though and just confirming it's normal, is, when I was listening to TAC 310 and then switched to other TG's the TAC 310 QSO was coming across on all other TG's as well. I thought switching to another TG would not do this. First thing I thought was DIG. Monitor so I turned this off and it was still coming through across all other TG's. Any input/suggestions/confirmations would be greatly appreciated. Thanks!

73's
VE7IOR
Paul Austin

Todd
Posts: 61
Joined: Thu Feb 23, 2017 2:08 pm

Re: Audio across TG's

Post by Todd » Mon Jun 10, 2019 8:00 pm

Paul,

Is this TAC310 on Brandmeister? If so did you send a call to TG 4000 (disconnect) before changing talk groups? Brandmeister tends to leave the last talkgoup you were on (since sending a 4000) as auto-static which will keep you connected. This can be altered on the BM Selfcare control panel.

Also, is it possible that you have TAC310 in an RXGroup that has been assigned to the other channel(s) you were listening to?

When you changed talk groups do you mean you changed the radio's channel or changed it on the OS2 in the web control panel?

Lots of moving parts and ways the issue you are describing can happen.

Todd - NR7RR

pdaustin
Posts: 3
Joined: Mon Jun 10, 2019 1:32 pm

Re: Audio across TG's

Post by pdaustin » Mon Jun 10, 2019 11:33 pm

Thanks Todd, both of your suggestions make sense and I totally forgot about the TG4000, thanks for reminding me and I'll also check my other settings.

Post Reply