openSPOT2 Network Question

Post Reply
N5LL
Posts: 1
Joined: Wed Apr 10, 2019 1:24 am

openSPOT2 Network Question

Post by N5LL » Wed Apr 10, 2019 1:29 am

openSPOT2 Question
Just started using my OS2 for mobile/portable using my Sprint wireless hotspot for the Internet connection. Works well, once connected. I have my home WiFi configured in the default (1) profile with SSID and password in SSID #1. I have added my wireless hotspot as SSID #2. When I leave my home QTH, and turn on the openSPOT2, well out of range of my home WiFi, the OS2 keeps trying to connect to home for quite some time before finally connecting to the wireless hotspot. When I return home, it immediately connects to home (OS2 and wireless HS turned off, the OS2 powered back on. There's bound to be some setting to speed the process of connecting to SSIS #2. Any suggestions?

Chris
Posts: 3
Joined: Sun Apr 14, 2019 8:00 pm

Re: openSPOT2 Network Question

Post by Chris » Tue Apr 16, 2019 11:32 am

The owners manual states that it will try to connect to the first network, if no connection available, then the next connection, etc. in a continuing rotating order. I have three connections configured, the first two are home wifi's and the third is a mobile hotspot that I can't get to connect for anything... :roll:
N3HEV Chris

Chris
Posts: 3
Joined: Sun Apr 14, 2019 8:00 pm

Re: openSPOT2 Network Question

Post by Chris » Sun Apr 21, 2019 5:08 am

Wifi connect update: Removing and re-entering (although it appeared to be identical) the iPhones name, the OS2 connected right up. Now all of my wifi networks connect up fine.
N3HEV Chris

Post Reply