NO Sound In Cross Mode

Post Reply
Redraider68
Posts: 2
Joined: Mon Mar 23, 2020 5:12 pm

NO Sound In Cross Mode

Post by Redraider68 »

I have an OpenSpot 2 with an Yaesu FT-70DR. Works fine through System Fusion connections. When I switch to DMR, however, (both Homebrew and DMR+) no sound through the radio. The OpenSpot shows voice modulation and the radio lights up. Unfortunately no sound through the radio either through the speaker or a Yaesu headset. Problem does not exist with connecting with Fusion. Any help would be appreciated. Also checking on Fusion sites. Thank you.

KC8MBN

User avatar
HA2NON
SharkRF team
SharkRF team
Posts: 4863
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:33 pm
Contact:

Re: NO Sound In Cross Mode

Post by HA2NON »

Please make sure you use DN mode in your transceiver.
Norbert "Nonoo" Varga, HA2NON
SharkRF Team

Redraider68
Posts: 2
Joined: Mon Mar 23, 2020 5:12 pm

Re: NO Sound In Cross Mode

Post by Redraider68 »

I am in DN mode with low power. Thank you.

User avatar
HA2NON
SharkRF team
SharkRF team
Posts: 4863
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:33 pm
Contact:

Re: NO Sound In Cross Mode

Post by HA2NON »

Please make sure the following:

- The openSPOT2 is in C4FM Half Deviation modem mode (FT70 only supports half deviation mode)
- The openSPOT2's TX power is set to 100%
- You've ran C4FM Half Deviation AutoCal

Test the connection between the transceiver and the OS2 using the OS2's built-in local echo service (http://manuals.sharkrf.com/openspot2/en ... calls.html)

Do you hear yourself back correctly?
Norbert "Nonoo" Varga, HA2NON
SharkRF Team

Post Reply